ΑΠΟ ΒΡΕΦΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΗΠΙΟ

ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Στο Μικρόκοσμο λειτουργεί βρεφικό τμήμα αδειοδοτημένο να δέχεται βρέφη από 2 μηνών, από τα λίγα που λειτουργούν στην πόλη μας!

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Το Νηπιαγωγείο του «Μικρόκοσμου» λειτουργεί με αδειοδότηση  του Υπουργείου Παιδείας  και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου προετοιμάζει κατάλληλα τα παιδιά για το Δημοτικό σχολείο, φροντίζοντας παράλληλα για την περαιτέρω ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. 

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας στο Νηπιαγωγείο «Ο Μικρόκοσμος»  φροντίζουμε να παρέχουμε στα παιδιά μας όλες τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν όλες τις δεξιότητές τους άμεσα και μελλοντικά.

Στον κύριο άξονα του εκπαιδευτικού μας προγράμματος και με τις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους προσεγγίζονται το κοινωνικό και ευρύτερο περιβάλλον, ο πολιτισμός και η παράδοση, η φύση και οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα , η προφορική και γραπτή έκφραση , οι μαθηματικές επιστήμες και η τεχνολογία καθώς και η Τέχνη σε όλες τις μορφές (το θέατρο, η μουσική, η ζωγραφική). 

Έτσι πέραν από τις καθιερωμένες δεξιότητες που καλλιεργούνται βάση των κλασσικών προγραμμάτων φροντίζουμε μέσα από μία προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία βιωματικών δραστηριοτήτων να αντλήσουμε πλούτο χρήσιμων ερεθισμάτων τα οποία αξιοποιούμενα από τους έμπειρους παιδαγωγούς και με τα κατάλληλα υλικοτεχνικά μέσα, αναπτύσσονται σε ένα ευρύ πεδίο γνώσεων  που προσλαμβάνονται από τα παιδιά με σκοπό να αξιοποιηθεί το εκπληκτικό δυναμικό αυτής της τόσο κρίσιμης ηλικίας.

Στο παιδαγωγικό περιβάλλον του Νηπιαγωγείου μας σκύβουμε πάνω σε κάθε παιδί με σεβασμό στην προσωπικότητά του και χέρι-χέρι ακολουθούμε και υποστηρίζουμε την πορεία του.